Тема

Кредитен фонд за образование

Кредитен фонд за образование

http://www.lds.org/pef

http://www.lds.org/ldsfoundation/pef/welcome/0,7133,3403-1-0,00.html

Кредитният фонд за образование (КФО) е създаден през 2001 г., за да помогне на млади мъже и жени да получат добро образование и да станат финансово независими след отслужване на мисия за Църквата.

  • Програмата се финансира чрез дарения от членове на Църквата и от приятели.  Тя представлява възвращаем ресурс, при който парите се дават на заем на даден член, за да заплати за образованието или обучението си. Когато получателят завърши обучението и започне работа, тогава той или тя връща заема на фонда с минимален лихвен процент.
  • КФО понастоящем помага на членове на възраст от 18 до 30 г. в 31 страни.
  • Програмата е създадена по модела на Кредитния фонд за емигриране, който помага на над 30 000 ранни членове на Църквата да пътуват до долината на Солт Лейк от Европа от средата до края на 19-и век.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.