Mormon Newsroom
Съобщения за медиите

Колекцията за деца в Gospel Library позволява на децата да имат достъп до съдържание, направено специално за тях

За пръв път Gospel Library разполага с раздел специално за деца.

Новият раздел, наречен Деца, може да бъде намерен в Публики в Gospel Library, независимо дали онлайн или чрез приложението. Той дава възможност на децата да се занимават с истории, видеоклипове и интерактивни дейности. Той също така предоставя на родителите и учителите в Неделното училище за деца ресурси, от които се нуждаят, за да могат всяка седмица да създават уроци в Неделното училище за деца и за домашни вечери.

До този момент съдържанието в Gospel Library бе насочено към възрастните, като нямаше място, където децата да намират материали специално за тях. Този нов дигитален ресурс е създаден с цел децата сами да търсят и е предвиден да бъде интересен за тях, с илюстрации и бутони, които са лесни за ползване от деца.

Общата президентка на Неделното училище за деца сестра Камил Н. Джонсън казва: „Уверени сме, че детският раздел в Gospel Library ще усили вярата на семейството ви в Спасителя Исус Христос. Той ще препотвърждава, че сме чеда на небесни родители и ще бъде ресурс за канене на Духа във вашия дом“.


 

support-children-gospel-library.jpgDownload Photo

Оказване на подкрепа на децата по време на COVID-19

По време на пандемията от COVID-19 децата загубиха достъпа си до събранията на Неделното училище за деца. Без възможностите за изучаване, предоставяни от Неделното училище за деца, те се нуждаеха от допълнителна евангелска подкрепа.

Кевин и Линди Балард, членове на Църквата от Джорджия, САЩ, казват, че вдъхновената програма Следвайте Ме, елате с Мен и подкрепата от членовете на техния район са помогнали на техните четири деца в Неделното училище за деца да преминат към домашно провеждани църковни събрания. „Имахме причастие всяка неделя, а едно от четирите ни деца подготвяше урок, реч или свидетелство по темата за седмицата“ – обяснява Линди.

Този метод на неделно богослужение позволило на децата им да бъдат по-отговорни относно своето изучаване на Евангелието, споделя Кевин. „Това им даде много увереност, когато говорят за Евангелето. Техните речи станаха доста добри към края на провеждането на богослужение у дома“.

Детският раздел дава на децата силата да поемат отговорност за собственото си изучаване на Евангелието чрез стотици висококачествени видеа с истории от Писанията, разкази на деца, послания от ръководители и видеа за пеене тип караоке.


 

Как да намерим раздела за деца?

За да намерите раздела за деца в Gospel Library, отидете на началната страница на Gospel Library на вашия компютър или смартфон. Кликнете на Публики. След това кликнете на Деца. Това ще ви отведе до съдържанието, което е разделено по категории. Повече категории може да намерите на английски език.

Children_BUL.pngDownload Photo

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.