Тема

Кампания за ваксинация срещу дребна шарка

http://www.lds.org/library/page/display/0,7098,6210-1-3218-1,00.html

  • През 2003 г. Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни дари 3 милиона долара в поддръжка на световна инициатива, която осигури ваксинация на деца против рубеола в 40 страни. Църквата е работила съвместно с Американския червен кръст, Фондацията на Обединените Нации, Центровете за контрол и предотвратяване на болести, Детския фонд на Обединените Нации, Световната Здравна Организация, и Международната Федерация на Обществата на Червения Кръст и Червения Полумесец.
  • През 2004 г. Църквата участва в кампания за ваксинация против дребна шарка в Мадагаскар. Някои членове на Църквата участваха като доброволци, служещи мисии, посветени на кампанията против дребна шарка.
  • През 2006 г. Църквата участва в кампании за ваксинация срещу дребна шарка в Ангола, Гана, Кения, Намибия, Нигерия, Сиера Леоне, Свазиленд, Уганда и Зимбабве.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.