Тема

Исторически обекти

Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни обръща голямо внимание на съхраняването и споделянето на своята история. Църквата поддържа десетки исторически обекти, където хора от всякакви вероизповедания могат да научат нещо повече за историята, вярата и отдадеността.

„Нашите исторически обекти ни помагат да разказваме уникалната история на светиите от последните дни”, казва старейшина Марлин К. Дженсен, историк на Църквата. „Всеки такъв обект е пълен с точни исторически подробности и интересни експозиции, които да помогнат на хората по-добре да разберат кои сме ние и какво е важно за нас”.

Всички исторически обекти на Църквата са безплатни и отворени за всички. Някои обекти са големи и обхващат редица места, като например Наву, Илинойс или Палмира, Ню Йорк. Други са малки, представляващи само една статуя или малка сграда, като например сградата за събрания в Гадфийлд Елм, Англия или историческия обект Мормонски батальон в Сан Диего, Калифорния. Много обекти предлагат забавни дейности за семействата.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.