Тема

Интернет страницата FamilySearch

FamilySearch.org е един от най-популярните родословни източници в света. Интернет страницата се поддържа от Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни и е безплатна и достъпна за всички. От създаването й през май 1999 г. повече от 150 милиона души са посетили FamilySearch.org да научат повече за своето семейство.

Онлайн архиви
Посетителите на FamilySearch.org могат да претърсват над 1 милиард цифрови образи и индекси на записи по целия свят. Тези записи включват държавни и църковни записи за раждания, бракове и смърт; резултати от преброявания; завещания, покупко-продажба на земи, повиквателни за военна служба; и т.н. Милиони нови записи се публикуват седмично.

Много от записите в интернет страницата FamilySearch са индексирани, което ги прави по-лесни за търсене. Индексите се създават от доброволци. Понастоящем има около 125 000 активни такива доброволци по света, които обработват около 1 милион имена дневно. Всеки може да помогне в тази дейност, независимо от своята възраст, религия или технически опит; всичко от което има нужда е компютър и интернет връзка. Безплатното онлайн приложение е налично на седем езика.

Помощ при проучвания
FamilySearch.org предлага няколко източника, които да помогнат на желаещите да научат как да открият своята семейна история. Например FamilySearch Wiki е интерактивна онлайн енциклопедия за изследване на семейна история. Тази интернет страница съдържа помощ, напътствия и съвети от експерти на FamilySearch, но също така е и място, където всеки може да сподели каквото знае за родословието. Посетителите на интернет страницата могат да търсят по географски места или по теми с цел да получат полезна информация за изграждане на собствени семейни дървета.

Чрез форумите FamilySearch Forums, посетителите могат да задават изследователски въпроси онлайн и работещите в FamilySearch или някой от родословната общност може да помогне с отговорите.

Безплатното онлайн обучение, което се предлага на интернет страницата FamilySearch, може да се използва по всяко време, от вкъщи.

Продължителността и начинът на обучение се различават по теми, но обикновено включват видео от учителя, PowerPoint презентация и материали за разпечатване. Много от тези безплатни курсове се водят от експерти, работещи в известната Библиотека за семейна история в Солт Лейк Сити, но FamilySearch също работи съвместно с други известни специалисти по генеалогия и с дружества, като Midwest Genealogy Center в Индепендънс, Мисури.

Кратък преглед
Следват някои факти за FamilySearch.org:

  • Брой на имената в налични за търсене бази от данни: над 1 милиард
  • Брой на търсения на ден: над 10 милиона
  • Брой на посетителите на интернет страницата за един месец: над 3 милиона
  • Брой на разгледани страници всеки ден: над 1 милион
  • Брой на регистрирани потребители: над 1 милион
  • Брой на търсенията от стартирането на FamilySearch.org: над 15 милиарда
  • Брой на посетителите от стартиране на FamilySearch.org: над 150 милиона

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.