Съобщения за медиите

Инкубатор за новородени

Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни дари инкубатор за новородени и монитор на Дом за медико-социални грижи в град Стара Загора. На 26 февруари 2015 г. на официална среща в сградата на социалното заведение апаратите бяха предоставени от представители на Църквата. Делегацията се състоеше от Красимир Коларов – председател на Църквата в България, старейшина и сестра Цьорн - хуманитарната двойка, както и няколко членове.

„Дареният инкубатор е ново поколение и отговаря на съвременните стандарти” сподели доктор Узунов - директор на Дома, визирайки дарението. По стара българска традиция той поля с менче вода и китка здравец успешната реализация на дарението.

Управителят на фирмата, от която бе закупена техниката и чрез която бе извършено дарението, присъстваше на официалното събиране. Доктор Узунов сподели, че тази фирма също е направила дарение от своя страна, осигурявайки записващо устройство като допълнение към дарението.

„В момента в Дома в Стара Загора са настанени около 170 деца, някои от които постоянно пребиваващи. Отделението по неонатология се нуждае изключително много от специализирано оборудване, за да могат да се полагат ефективни грижи за бебетата там. Затова тази апаратура идва в най-подходящия момент", сподели д-р Узунов.

"Ние сме силно впечатлени от професионализма и усърдието на хората, работещи тук. Надяваме се, че нашето съвместно сътрудничество ще продължи и занапред", каза сестра Цьорн. Домът за медико-социални грижи за деца в Стара Загора си сътрудничи с Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни от 10 години и благодарене на спечеленото доверие това партньорство ще продължава и занапред.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.