Съобщения за медиите

Дарение от юрганчета за децата от Дом в Бургас

На 25 февруари 2015 г. в сградата на Дом за медико-социални грижи за деца „Вяра, надежда и любов” гр. Бургас бе завършен хуманитарен проект за дарение на 120 юрганчета от Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни (мормони). Топлите завивки са изработени от членове на религиозната организацията от Пловдив, Варна и Бургас, както и от възрастни хора от Дом „Св. Василий Велики”, гр. Пловдив. Целта на проекта, който стартира в началото на януари 2015 г., е да се дарят децата от дома с топлина в студените дни. В продължение на месец и половина доброволците работиха задружно и усърдно, за да изработят юрганчетата.

На закриващата церемония присъстваше представителство на Църквата: Владимир Мамаров - президент на клон Бургас, Николай Николов - член на президенството на Църквата в България, старейшина и сестра Цьорн - хуманитарната двойка на Църквата в България, както и няколко членове, участвали в изработването на завивките. Директорът на социалното заведение д-р Ралчева изрази искрените си благодарности за направеното дарение.

Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни извършва голям брой хуманитарни проекти на територията на България. Проектът за изработване на юрганчета от членове на Църквата и обитатели на институции е изключително успешен и хуманитарната двойка вече търси ново място, където да бъде повторен.  

„Благодарни сме на д-р Ралчева и нейния екип за грижите и прекрасната работа, която извършват в помощ на болните дечица от Дома. Благодарни сме и за възможността да бъдем съпричастни с тях и да помогнем на тези деца. Ще се радваме да продължим съвместната си работа и този проект да е началото на много други в помощ на институцията.” сподели сестра Цьорн.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.