Съобщения за медиите

Дарение за МБАЛ Чирпан

Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни дари електромиограф, 58 одеала и 250 комплекта чаршафи на МБАЛ Чирпан. Апаратът е необходим на неврологично отделение на болницата за правене на слединсултни състояния.

Закриващата церемония по случай направеното дарение се проведе на 1 юли 2015 г. Представители от Църквата бяха старейшина и сестра Цорн - хуманитарната двойка за България, през. Николов – втори съветник в президенството на Българска Софийска мисия и сестра Гергана Георгиева от клон Пловдив.

Гергана Георгиева беше инициаторът за събиране на група от доброволци за ушиването на топлите завивки. На отправената от нея покана във Фейсбук откликнаха с радост 17 жители на Чирпан. Те ушиха одеалата на 20 и 22 юни 2015 г. в сградата на читалище „П. К. Яворов 1867 ”в града.

Управителят на лечебното заведение д-р Тотев изрази искрените си благодарностите към Църквата за извършения хуманитарен акт. Представителите също така получиха като знак на признателност и специален сувенир - символ на град на Чирпан.

На официалното събитие присъстваха репортери от вестник „Чирпански новини” и местната телевизия „Нико Нет Ком”. Те отразиха проекта с подробности както и развиваната хуманитарна дейност от Църквата на Исус Христос на светиите от последните на територията на страната.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.