Съобщения за медиите

Дарение за кризисен център

Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни (мормони) дари мебели и домакински електроуреди, с което подпомогна откриването на Кризисен център за жени жертви на домашно насилие в град Димитровград.

Кризисният център е изграден по проект „Обединени срещу насилието” на хасковския клон на фондация „Български център за джендър изследвания”.  Негов директор ще бъде Румен Гъбов.

Социалната услуга официално стартира работа на 4 ноември 2015 г. Представители от Църквата бяха старейшина и сестра Цорн - хуманитарната двойка за България, през. Николов – втори съветник в президенството на Българска Софийска мисия и Деляна Пейкова – член на Комитета за връзки с обществеността на Българска Софийска мисия.

На дадената пресконференция Петя Петкова - управител на „БЦДИ“ - клон Хасково обясни предназначението на центъра и начините за достигане на жени, преживели домашно насилие.  Тя изрази искрените си благодарностите към Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни за извършеното мащабно дарение.

Присъстващ на събитието бе и заместник-кметът на Димитровград Яшо Минков.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.