Съобщения за медиите

Дарение за Комплекс за социални услуги „Свети Георги”, гр. Пловдив

Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни (мормони) подкрепи финансово изграждането на оранжерия за Комплекс за социални услуги „Свети Георги”, гр. Пловдив. В рамките на институцията са включени:

 

Оранжерията, лежаща върху площ от 300 кв.м, ще осигурява плодове, зеленчуци и цветя, които ще се използват в учебно-производствените процеси. Съоръжението ще разполага с иновативна лаборатория, работеща с метода на тъканните култури.

Церемонията с рязането на лента се проведе на 25 септември 2014 г. и представляваше грандиозно събитие. На нея присъстваха Георги Титюков - кметът на район „Централен” и Веселина Ботева - директор дирекция „Социална политика“ към Община Пловдив.

Делегацията от Църквата включваше президента на клон Пловдив Ганчо Пасев, инициатора на проекта Николай Гавазов, хуманитарната двойка старейшина и сестра Стъц и пълновременни мисионери. Присъстваха също така журналисти от телевизии и вестници.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.