Съобщения за медиите

В Коледното послание на Първото президентство бе отпразнувано Рождеството на Христос

„Една е думата, която най-добре описва чувствата, които изпитваме на Коледа. Тази дума е любов.“ – каза президент Дитер Ф. Ухтдорф, втори съветник в Първото президентство на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни по време на Коледното духовно послание от Първото президентство. „Все пак, дарът, който отпразнуваме на Коледа е дар от любов – Бог е дарил Своя Син.“ – сподели президент Ухтдорф с публиката, събрала се за ежегодното събитие в Центъра за конференции на Храмовия площад в Солт Лейк Сити в неделя, 3 декември 2017 г.

 

„През тези празници, трогнати от тази любов, сърцата се смекчават – продължи президент Ухтдорф. – Ние изпитваме нежност, която ни кара да помагаме на другите с доброта и състрадание. Коледа ни вдъхновява да обичаме по-добре“.

Президент Ухтдорф разказа спомени от детството си за Коледа в Източна Германия, като сподели, че семейството му е живяло в скромни условия там. „Два пъти в рамките на седем години напускахме дома си като бежанци“. Той разказа, че било трудно да се намират коледни елхи и подаръците често били ръчно изработени.

„Онези дни бяха дни на оскъдица, но ги считам за щастливи, защото можех да чувствам обичта ни един към друг, към Господ и към Неговата Църква.“ – си припомни президент Ухтдорф.

„Нашият Спасител ни учи чрез пример да обичаме всички. Той също ни учи да възлюбим Бог и да възлюбим ближния си, както себе си.“ – каза сестра Кристина Б. Франко, втора съветничка в общото президентство на Неделното училище за деца, която сподели, че Коледа е времето да даряваме любов.

Сестра Франко разказа за живота си в Аржентина, когато като била малка, подарила една от любимите си играчки на деца, които били за Коледа в болницата.

На второ място, тя каза, че Коледа е времето да даряваме служба. „По Коледа се сещам за мисионерите, … които, като представители на Исус Христос, отдават доброволно своето време в служба на цялото човечество. Сещам се за всички братя и сестри, които прекарват много часове, служейки вярно в призованията си. Също по това време си мисля за мъжете и жените, които служат в армията, за да осигуряват нашата безопасност.“

Сестра Франко отбеляза, че Коледа е също така времето да даряваме прошка. „Като прощаваме на другите, това носи мир и радост в живота ни.“ – каза тя.

„Нека всички ние даряваме най-добрите дарове“ – насърчи сестра Франко – Нека жертваме със сърца на благодарност нашите любими играчки – а не тези, които сме изхабили. И нека да даряваме дара на любовта, дара на службата на хората около нас и истинския дар на прошката.“

Старейшина Кевин Р. Дънкан от Седемдесетте разказа лични истории за отминали Коледи, включително от детските му години във ферма в Юта. „Тепърва започвах да научавам за Исус Христос, Чийто рожден ден отбелязвахме. И при все това си мислех, че това е просто супер. Беше Неговият рожден ден, а ние получавахме всичките подаръци.“

Той продължи: „За щастие, с течение на времето, разбирането ми за Спасителя нарасна – Неговото раждане и рожден ден, Неговия живот и чудесата Му, силата и жертвите Му, Единението и Възкресението Му, но най-вече величието Му и неизмеримата Му любов“.

Старейшина Дънкан каза: „Като бях дете си мислех, че Коледа идва само в един ден от годината. Сега, като възрастен, осъзнавам, че Коледа е всеки ден. Заради щедростта на нашия любящ Небесен Отец и нашия възлюбен Спасител, Исус Христос, ние сме получателите на непрекъснат поток от небесни дарове – всеки ден“.

Президент Хенри Б. Айринг, първи съветник в Първото Президентство, бе водещ на духовното послание. Музиката бе предоставена от Мормонския хор на Табернакъла и Оркестъра на Храмовия площад.

„Нека това стане нашата коледна традиция, независимо къде сме – да бъдем малко по-мили, по-прощаващи, по-малко критикуващи, по-благодарни и по-щедри при споделянето на изобилието ни с хората в нужда.“ – каза в заключение президент Ухтдорф.

Прякото излъчване бе гледано по целия свят на LDS.org, Mormon Channel и BYUtv, както и в местни сгради за събрания. Гледайте цялото духовно послание .

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.