Тема

Библиотека за семейна история

FamilySearch поддържа най-голямата родословна библиотека в света: Библиотеката за семейна история в Солт Лейк Сити, Юта. Тази световно известна библиотека е безплатна и отворена за всички.

В нея работят опитни консултанти, изследователи и доброволци, които помагат на начинаещите да започнат изследване на своята генеалогия или помагат на опитните семейни историци да намерят нови данни. Работещите в библиотеката могат да предложат източници за изследване, да отговорят на географски или лингвистични въпроси, и да пояснят с каква информация разполагат за конкретно място и как да се възползвате от нея. Библиотеката също така предлага безплатно обучение и практически занимания както на място, така и on-line за хората, които не могат да пътуват до Солт Лейк Сити.

Библиотечната сбирка предлага имената на повече от 3 милиарда починали хора от над 100 страни. Тази информация е записана на:
•     2.4 милиона микрофилма
•    727 000 микрофиша
•    356 000 книги, многотомни издания и др.
•    Над 4 500 периодични издания    
•    3 725 електронни носителя

Все повече от тези материали са достъпни на интернет страницата на FamilySearch. Информацията, която все още е само на микрофилм или микрофиш може да се види чрез преглеждане на каталога на FamilySearch. Срещу символично заплащане много от документите могат да бъдат предоставени временно на местни центрове по семейна история.

Библиотеката за семейна история е един от главните туристически обекти в Юта, като десетки хиляди хора посещават сградата всяка година. Хората, които обмислят посещение на Солт Лейк Сити, могат да намерят повече информация за посещение на Библиотеката за семейна история от интернет страницата FamilySearch.org.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.