Съобщения за медиите

Аудиометър бе дарен на център за деца с увреден слух "Яника" в София

На тържеството по закриването, освен родители и деца, присъстваха директорът и основател на център "Яника" Таня Димитрова, нейните учители и терапевти, преводачът Петя Накова, техническият инженер Борислава Величкова, инициаторите на проекта - Краси и Луси Коларови от клон София, и представителят на Църквата за връзки с обществеността Диана Ковачева.     

Директорът на центъра Таня Димитрова помоли за аудиометър, за да помогне на училището да обучава децата как да разпознават и интерпретират звуците, произведени от техните кохлеарни импланти. „ Присъствието на такъв аудиометър много ще улесни работата ниˮ - казва Таня. „Сега терапевтът ще проверява слуха в реална обстановка, докато децата носят своите кохлеарни импланти или слухови апаратиˮ.

Борислава - техническият инженер, обучи техниците. С уреда учителите ще могат да правят аудиограми и ще изпращат децата за техните годишни прегледи със специфични препоръки от терапевтите.

За „Яникаˮ

Центърът е основан през 2009 г. и е помогнал на повече от 445 деца да развият слуховите си говорните си умения, като ги подготвил за масовите детски градини и училища. Техните първи ученици вече са успешни студенти в 1-ви, 2-ри и 4-ти курс. Децата могат да започнат посещение на центъра на възраст между 18 месеца и 2 години.

В Център „Яника“ работят изключителни професионалисти, които се посвещават на това да направят живата на децата и родителите им по-добър.

Децата в центъра имат кохлеарни импланти и слухови апарати. Науката зад кохлеарния имплант е много сложна, но докторите работят с тези отлични терапевти, които разработват специализирани програми и предлагат часове обучение индивидуално на всяко дете. Те му/й помагат да разпознава и интерпретира вибрациите и звуците, които "чува".

Помощните средства за чуване се нуждаят от често тестване и настройки. С новия аудиометър тези проверки и настройки могат да бъдат извършвани, когато е необходимо.

За невероятните деца от център „Яника“ да чуват е щастие.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.