Тема

Атмит

  • Атмит е етиопска каша, изготвена по известна от столетия рецепта, представлява хранителна смес от овесено брашно, мляко на прах, захар, сол с добавки от витамини и минерали. Сместа, която е проверена от специалисти по храненето от Университета Бригъм Йънг, помага на деца и на възрастни, които са толкова недохранени, че не могат да храносмилат пълнозърнест хляб и храна приготвена от едро-смляно брашно.
  • През 2003 г. Църквата изпрати първата си пратка с атмит за Етиопия, за да помогне да се облекчи гладуването, пред което бяха изправени 12 милиона души. Първата пратка се състои от 30 тона такава смес.
  • Атмит продължава да се произвежда в Солт Лейк Сити на Уелфеър Скуеър и се раздава на страдащи от недохранване хора в различни части на света.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.