Съобщения за медиите

Апостол призовава възвисяващи съобщения в социалните медии да залеят земята

Старейшина Дейвид А. Беднар, член на Кворума на дванадесетте апостоли на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, призовава мормоните да използват социалните медии, за да "залеят земята" с автентични и възвисяващи съобщения.

Неговото послание, дадено във вторник по време на събрание през седмицата, посветена на образованието в университета Бригъм Йънг в Прово, Юта, беше съсредоточено върху силата на Интернет и по-специално на социалните медии за споделяне на истината. Старейшина Беднар нарече нашето време "уникален сезон в историята на света", в който сме благословени с "чудотворен прогрес на иновациите и изобретенията, които правят възможно и ускоряват делото по спасението".

"Около 40 процента от нашата мисионерска сила по света скоро ще използва дигитални устройства като средства в делото по обръщане във вярата, запазване и връщане към активност" - каза той. "Сигурен съм, че всички осъзнаваме колко много технологиите са помогнали за ускоряване на работата по семейна история и работата в храма, нашето лично и семейно изучаване на възстановеното Евангелие и са ни дали възможности да учим, наблюдаваме и да опознаваме света по необикновени начини".

Старейшина Беднар насочи вниманието към скорошни усилия на Църквата и нейните членове в социалните медии, включително видео материалът за Великден „Заради Него” (Because of Him), който е бил гледан повече от 5 милиона пъти в 191 страни и територии по света по време на великденската седмица.

Той цитира и други примери, като стотиците хора, които използваха hashtag #didyouthinktopray, за да споделят снимка с послание, посочващи кога се молят, което от своя страна доведе до повече от 40 000 разговора относно нуждата от молитва. 

Въпреки че тези и други усилия за споделяне на евангелски послания, включително използването на социалните медии от църковните ръководители, имат въздействие, старейшина Беднар ги нарича "добро начало - но само една малка капка".

Старейшина Беднар отправи предизвикателството: "Сега отправям към вас поканата да помогнете тази малка капка да се превърне в потоп. Започвайки тук и сега, увещавам ви да залеете земята с послания, изпълнени с праведност и истина - послания, които са автентични, поучителни и достойни за похвала - и буквално да залеете земята като с потоп". "Моля се да не участваме просто в наводнение, което спада също толкова бързо, колкото се е надигнало".

Старейшна Беднар насърчи слушателите да бъдат неподправени и постоянни, когато използват социалните медии и да споделят само послания, които са възвисяващи и поучителни. "Не трябва да преувеличаваме, украсяваме или да се преструваме, че сме някой или нещо, което не сме. Нашето послание трябва да бъде градивно и да буди доверие. Анонимността в Интернет не е разрешително за автентичност".

Старейшина Беднар обясни: "Ние и нашите послания трябва да целят възвисяване и поучение, а не спор, дебат, укор или подценяване". "Бъдете смели и дръзки, но не надменни в подкрепата и защитата на нашите вярвания и избягвайте спорове. Като ученици, нашата цел трябва да бъде да използваме социалните медии като средства за излъчване на светлината и истината на възстановеното Евангелие на Исус Христос в свят, който продължава да става все по-тъмен и объркан".

По време на своето обръщение, старейшина Беднар съобщи и за пускането на екран на филма „Запознайте се с мормоните” (Meet the Mormons).  Филмът е документален, заснет от Църквата и ще бъде пуснат по екраните в избрани кина в Щатите на 10 октомври.

"Този филм е допълнително средство, чрез което членовете могат да споделят своите вярвания със семейство и приятели по простичък и ефективен начин" - сподели той с хилядите присъстващи в Мариот център и с тези, до които достига излъчването на живо. Филмът „Запознайте се с мормоните" обхваща често срещани погрешни разбирания за нашите вярвания и набляга върху благословиите, които идват чрез живот според Евангелието на Исус Христос.

Филмът разказва историите на шест различни светии от последните дни: инженер и хуманитарен работник Бишу Адикари от Непал; Кен Ниуматалоло, главният футболен треньор на Американската военноморска академия; Каролина Муньос Марин, непрофесионален кикбоксьор от Коста Рика, която се занимава с благотворителност заедно със своя съпруг; Джърмейн Съливан, академически съветник и епископ в Атланта, щата Джорджия и полковник Гейл Халворсен, мъжът, известен като "захарния бомбардировач" по време на берлинския въздушен мост през 40-те години на 20-ти век.

Всички постъпления от филма ще бъдат дарени за благотворителност.

Старейшина Беднар изтъкна, че членовете на Църквата не трябва да отделят прекомерно много време за създаване и споделяне на изтънчени и подробни послания, нито да се превръщат в специалисти в социалните мрежи или фанатици. "Твърде много време може да бъде изгубено, твърде много взаимоотношения могат да бъдат развалени или прекъснати и ценни примери на праведност могат да бъдат подрити, когато технологиите се използват по неуместен начин. Не трябва да позволяваме дори и на добрите приложения на социалните медии да господстват над по-доброто и най-доброто използване на нашето време, енергия и източници."

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.